Mamma Gris

Ja idag var det dax för bvc igen, och nu tog jag upp det här med Auroras sömn.
Och det var som jag trodde, hon vaknar INTE för att hon är hungrig, hon vill ha bekräftelse på att JAG är i närheten!
Så jag kan fortsätta att ge 200 ml välling för det räcker och hon behöver inget på natten, fast märker jag att hon är hungrig så klart att hon får en flaska välling på natten iaf.

Aurora är en riktig mamma gris och alltid varit, på både gott och ont eller vad man ska säga.
Det är ju roligt att hon är det, men samtidigt jobbigt då det stör hennes nattsömn, det är för mycket mamma helt enkelt. Och det är oftast jag som tagit henne på nätterna. Därför så sover hon jättebra hos mamma, hon märker att jag inte finns i närheten och därmed så sover hon hela nätterna där. Så nu måste vi "lära henne" att sova, så fint som bvc sa det, det innebär att micke får gå upp på nätterna å jag får typ gömma mig, usch låter hemskt. Men samtidigt, vad ska man göra? Hon behöver ju sova hela nätter, hon är ju så aktiv på dagen så hon behöver verkligen sin sömn, å vi våran. Sen så ska mamma komma hit en dag i veckan och vara med Aurora nån timme på kvällen och natta henne här hemma i sin säng i sitt rum, under tiden får jag vara ute på vift. Så får vi se hur hon sover då. låter nästan som ett experiment men dte känns lite som så oxå, man får prova sig fram och se vilket som fungerar bäst. Så det blir nog ett par jobbiga nätter för oss, men det äre absolut värt om hon vill sova hela nätter efter det, vilket vi alla hoppas på.


Var ju som sagt på bvc idag och Aurora väger nu 8800 gram, 74 cm lång samt 45 cm i huvuvomfång!
Börjar bli stora tjejen, hade dock inte gått upp så mye sen sist men det är för att hon är så aktiv å rörlig om dagarna, har myror i brallan å kan inte sitta still, precis som de ska va :)



Nu ska jag sooova, nattade Aurora sent idag, vid 22. Vart så när vi råkade att sova middag vid 16 tiden till nästan 17:30, inte bra, inte bra, men ack så skönt! Natti Natt

Kommentarer
Postat av: ankan

Gud va alla på BVC säger olika med de här om natt sömnen. Hampus sov hela nätter från att han va 1mån till 8mån. när han blev ca 8mån började han vakna på natten å gör fortfarande.

Blir inte klok alla på BVC i skutskär säger olika, plus att de säger olika till alla föräldrar......

2008-12-09 @ 23:46:50
Postat av: ankan

Glömde =) alla nere på BVC i skutskär har sagt till mig att de kan vara nåt som heter Nattskräck.

jajaj, blir som sagt inte klok på nån av dom 3 tanterna där nere. säger olika till alla fast man kan ha samma problem....

2008-12-09 @ 23:50:03
Postat av: Madelene

Ankan ~ Nä bvc blir man aldrig kloka på. Man kan fråga 10 st olika som jobbar på bvc och få olika svar av allihopa, trots att dom alla har gått samma utbildning. Det e sjukt. Man får helt enkelt göra det som känns bäst för en själv, är vi som vet bäst om vad som fungerar bäst för barnen, vi som känner dom bäst

2008-12-10 @ 00:24:33
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Jessica

Näe, 500ml dvs en halv liter välling var mig inget jag skulle ge mina barn iaf.. Men alla vi är ju olika!! :) Vad menar du med att hon börjar komma i kapp? På åldern eller? :) Fy och usch va fort det går, tyckte det var förra veckan jag fick Freya! Vad ska du göra efter föräldraledigheten och hur länge blir du ledig..? Om man får fråga?? :) Kram!!

2008-12-10 @ 00:38:30
URL: http://jessicana.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Hoppas lillan får sova.. ja man lär ju dela upp "sysslorna" med barnen.. annars blir de mammiga eller pappiga... o då blir det jobbigt.. hoppas det går bra iaf. För alla behöver sova både stora o små

2008-12-10 @ 09:14:47
Postat av: Elisabet

varför inte barnen sover det vet ingen annan utom dom själva.. man kan bara tro.. det finns ingen utbildning för det..

2008-12-10 @ 09:44:43
Postat av: Nina

Ja, det är nog bäst att ta det som det kommer bara.. Allt går ju inte alltid som man planerat heller.

Men lycka till iaf när ni väl börjar syskonverksta'n! ;)

2008-12-10 @ 09:57:17
URL: http://ninac.blogg.se/
Postat av: crazyangel

skönt å se att andra oxå har "problem". jag tror milton sover dåligt pga tandsprickning. han verkar hemskt besvärad hela tiden. hur vardet för er ?

2008-12-10 @ 10:53:43
URL: http://crazyangel.blogg.se/
Postat av: johanna

Hur vet du att det var som du trodde?

Hade bvc sköterskan sagt det bara så där?

Hoppas det är så iaf =)

2008-12-10 @ 11:29:52
Postat av: Elisabet

hmm du TRODDE ju att hon behövde lugnande..

2008-12-10 @ 12:12:24
Postat av: Madelene

Johanna ~ Herregud, jag märker väl att hon inte är hungrig. Jag känner ju mitt eget barn. Hon vaknar inte på nätterna av att hon är hungrig, dom få gånger som jag har gett henne välling så skulle hon ha somnat om då isf, men det gör hon inte. Jag märker iaf när mitt barn är hungrig, jobbigt annars om man inte märkte nå sånt.

2008-12-10 @ 13:50:17
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: johanna

Alltså.

Jag menar att hur vet de på bvc att det var att hon bara vill vara med dig, så jag menade.

Varav hon ej vill sova.

Men hoppas det blir bättre.

Självklart vet man ju hur sitt barn tänker.

2008-12-10 @ 14:00:25
Postat av: Elisabet

Mat löser inte allt... man kan ju mata dom som julgrisar heller ;)

2008-12-10 @ 14:34:46
Postat av: Madelene

Johanna ~ För att jag berättade för bvc att hon är en sådan mamma gris och att det till 98 % bara är jag som tar henne på nätterna. Å att hon sover hela natten när hon sovit hos mamma. Då tog väl bvc den slutsatsen att det är för mycket mamma, å hon vaknar för att hon vill ha bekräftelse på att jag ännu är i närheten. Å det är mycket mamma, å klart att det inte är allt för bra, men de har bara blivit så, mycke pga amningen. Ammade ju tills hon va 9 månader och 2 veckor, fast jag ville sluta när hon va 5-6 månader, men lilla damen tyckte nå annat.

2008-12-10 @ 20:00:26
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: johanna

Mmm..

Det blir ju lätt så.

Men Ida är mammig med, men det eftersom att jag tar hand om henne mest då henke jobbar.

Annat om båda var hemma.

2008-12-10 @ 20:30:39
Postat av: johanna

Vad var det för medicin ni skulle ge henne? som ni fick?

Jag skulle aldrig våga ge medel för att Ida skall sova, det rubbar ju den riktiga sömnen, då skulle jag hellre vara trött.

2008-12-10 @ 20:33:33
Postat av: Madelene

Johanna ~ Vem har sagt att jag fått medicin som jag skall ge henne? Har jag inte fått. Å hade jag fått det så hade det inte varit någon fara att ge, då det inte rubbar deras söm alls, mer än till det bättre då dom lär sig att sova på nätterna. Jag & lillebror fick lugna medel när vi va runt året för vi sov aldrig, efter 2 veckor så sov vi hela nätter och vi e friska och mår bra idag, tadaa! Jo jag tar ju oxå mest hand om henne då micke med jobbar om dagarna å därmed behöver sova på nätterna. Då blir det ju att mamman tar barnet då det är vi som är lediga.

2008-12-10 @ 21:58:50
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: johanna

Alltså var det jag menade. Att ge lugnande tycker jag ej är bra.

Enligt våran BM så skall man inte ge det i första taget. Visst många blir till det bättre men vissa blir beroende, dvs föräldrarna,, så fort barnet börjar krångla igen så tar många fram lugnande och då sover ju barnet självklart, tänk dig själv när .

du fått en dos, klar man sover.



En sak jag har märkt i många förhållanden som jag inte alls tycker är bra, är just detta med dela upp allt.

Typ. Kvinnan skall göra allt, städa,tvätta,lagamat ta hand om barnet, handla ,diska mm mm mm.

Men medans mannen skall jobba och sen vila bara.



Jag tycker inte att man är ledig.

Jag är inte ledig, har alltid saker att göra,

Att micke och henke skall sova på natten bara för att de jobbar på dagen är ingen ursäkt för att inte ta hand om sitt barn. MAn måste hjälpa till hur trött man än är. Man är inte en deltidsförälder, för tänker man så så behöver man inte alls vara en.



Jobbar inte micke i hemmet? eller jobbar han ute nu?

Henke är hemma med Ida då hon är vaken mellan 4-5 timmar per dag. vardagar, sedan alltid jag.

Vi har aldrig lämnat ifrån oss henne.

Jag har ingen egen tid som så många har, vi har ingen barnvakt som kan ta henne om jag bara ex vill slappa för några timmar, för då får man höra att man är lat. Så nej tack.

Jag gör allt för Ida även om det innebär att man skall vara en zombie om dagarna. Även när jag är jättesjuk och nästan kräks så tar jag hand om henne.

Men ibland vill man även ha hjälp, men den finns ej att få för längre tid, ex 3 timmar.

Endast lämnat henne för ett par timmar, vid handling eller när vi var ut och åt på stan.

Men som sagt, att vara pappa är så slappt, alltid mamman som skall göra allt. Vägrar jag.



2008-12-10 @ 22:36:15
Postat av: Madelene

Johanna ~ Alltså först å främst. Lugnandet ger man tills barnet lärt sig att sova som det ska, å självklart ger man det inte i första taget och sen om barnet börjar strula igen så ger man det inte heller, barn kommer att strula på nätterna nån gång oavsett ålder. Dessutom så har vi provat en massa massa saker med Auroras sömn utan resultat, endå så ger vi henne inget lugnande. Du kan inte i dagsläget säga hur du skulle göra, du kan inte säga att du skulle vara vaken hela nätter vecka in å vecka ut bara för att inte ge lugnande, tro mig, du kommer inte att orka det. Å det vet du inte förens du är i den situationen själv, men det är jävligt lätt att säga hur man gör när man inte är där. Sen så arbetar micke hemma då han har eget företag, men likförbannad så lär han ju arbeta, eller hur? Han kan ju inte ta Aurora om dagarna bara för att han arbetar hemifårn, han har ju fortfarande en massa arbete som skall göras å även en del utav det i tid. Sen det här med nätterna är både och, jag tycker till viss del att dom ska kunna sova på nätterna då dom lär jobba på dagen, tänk dig själv att jobba på dagen utan sömn, hade du orkat det? Vi är ju lixom hemma, vi har föräldrapeng för en anledning, att ta hand om barnet. Men visst kan dom hjälpa till någon natt eller så på helgerna när dom är lediga så kan dom ta en natt så vi får sova ut, det skulle räcka med att få sova ut 1 dag i veckan, iaf i mitt fall. Måste säga att micke inte är slapp, han som oftast städar här hemma. Laga mat gör vi båda två m.m. Vi hjälps åt med hushållet. Men när han jobbar så tar jag givetvis Aurora, därför som jag e mammaledig med. Sen när han jobbat kalrt så häjlps vi återigen åt med Aurora. Barnvakt har vi haft 2 ggr, då har Aurora sovit hos mamma. Sen har mamma velat haft aurora nån timme på dagen då o då med för tex promenad osv. Annars har vi henne själv oxå

2008-12-11 @ 12:25:41
Postat av: johanna

Ja jättebra att ni inte ger henne något, ni är duktiga som håller er uppe på topp iaf, men jag skulle aldrig under vilka förhållanden som helst ge mitt barn lugnande, tar då hellre till extra hjälp av folk. När Ida hade kolik så sov hon inte mkt så vi vet hur det är att inte få sova under veckorna, man är helt slut, men lugnande är inte ens något jag skulle kunna tänka mig.

Ja att vi har fp är ju för vi skall kunna vara hemma. Självklart så måste han jobba =)

Men man behöver inte sova hela nätterna även om man jobbar om det är tufft hemma med barnet.

Man får dela upp allt.

Det är ju inte mamman som skall ta allt bara för man går hemma, eller hur. Papporna skall göra ngt dem med, annars kan vi ju lika gärna jobba dygnet runt och på så vis "slippa" byta blöja eller laga mat, vilket ej fungerar, Förr i tiden för en 30-50 år sedan skulle kvinnan helst gå hemma och mannen jobba. Men då var det då. I dagens läge så delar man på allt oavsett hur tufft det är. Bättre att man delar än att en är helt slut i kroppen.

Men nog om detta.

Ni gör det ni tycker är bra.

Man känner sit barn bäst, så är det.

Man lyckas och inte lyckas ibland, men hjälpen finns för den som vill ha den.

2008-12-11 @ 12:53:48
Postat av: Madelene

Johanna ~ Jag skulle kunna ge Aurora lugnande om det var så att hon verkligen behövde det, är jag inge rädd för alls, men klart man försöker göra allt för att undvika det. Vissa barn behöver verkligen lugnande för att kunna "lära sig att sova". Både jag å lillebror behövde det, å vet många flera som behövt. Man ger det dock bara under en kort period då barnen lär sig snabbt. Men saksamma. Mja, vet inte riktigt om jag håller med dig, visst kan dom hjälpa till på natten om dom vill, men vettetusan om jag skulle kunna ha de som "krav", det är ju vi mammor som är hemma på fp för att ta hand om barnet och papporna jobbar. Det e bättre att dom tar en hela natt å morgon varje helg då dom är lediga så vi får sova ut då. Jag hade inte pallat i längden att kliva upp på nätterna för att sedan gå och jobba ett 8 - 10 timmars pass, å jag e ganska så säker på att du inte heller skulle palla det. men men, alla tycker vi olika.

2008-12-11 @ 21:03:12
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Angelica

Hejsan ser att ni har lite dispyter om lugnande..jag håller med dig jag hade kunna ge det till mitt barn utan tvekan verken rätt för barnet el.föräldrarna å va utan sömn barn som vi vuxna behöver sova..man hjölper bara barnen på vägen tex vid som du skrev nattskräck..jag har haft sånna natt problem med min lilla i snart 2 år..å det kan ja säga har vart MÅNGA MÅNGA sömnlösa nätter man inte veta vad man ska göra..elias fick äta attarax ett tag dock inte för lugnande syfte mot exem men det andvänds även som lugnande å det kan ja säga dig så glad han va på dagarna å så pigg jag va så va det värt det flera gg om!sen är det lite sorgligt att folk sitter å gämför så mkt vad dems barn gör..barn är individuella å ingen den andra lik..haha tex min pojke är snart 2 år å är 82 cm å väger 11 kilo...han är också VÄLDIGT aktiv å sitter inte stilla många minuter om dagen..ha det bra å hoppas ni får den sömn ni behöver snart//Angelica

2008-12-14 @ 22:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback