Dagisplats

Nu har vi fått en dagisplats, så lilla damen börjar på dagis 2 februari!
Liten börjar bli stor :)
Fick välja mellan ett nyöppnat naturdagis eller det här, å jag valde det här.
Visst att naturdagiset säkert är nyttigare då dom skulle vara ute typ hela dagarna i skogen och så, men dom skulle även ha vilan ute och de tyckte jag blir för mycke. Lokalerna var så små så därför skulle dom föröska göra allt ute, å de kändes inte bra för mig helt enkelt. Hon får ju iaf vara ute på det andra dagiset även om de inte blir lika mycket.
Synd bara att vi fick plats i bodarna, hade hellre velat ha jungfruholmen men de blir säkert bra med bodarna iaf, man får ge det en chans :) Känns iaf bra med dagis, hon behöver verkligen det och älskar att leka med andra barn.
Så jag vet att hon kommer att trivas kanon och det e huhuvdsaken!

Kommentarer
Postat av: ankan

Vad heter dagiset hon ska gå på?

2009-01-07 @ 11:51:54
Postat av: Madelene

Ankan ~ Hon ska gå på trillingboda.

2009-01-07 @ 11:53:58
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Kimmizz

Naw va roligt med dagis för henne. Kanske mindre roligt för dej i början om de går för bra. Stor tjej de där nu, kan själv vet du.. hehe så söööt.

2009-01-07 @ 15:28:55
Postat av: johanna

Ida har ännu inte fått plats.

Men så länge hon inte kan gå själv skall hon inte börja på dagis.

Jag är hemma så länge hon är hemma.



2009-01-07 @ 18:48:45
Postat av: Madelene

Johanna ~ Från vilket datum har du sökt ifrån då? Är ju oftast ifårn det som man får plats. Aurora går ju själv för fullt och gjort sen 23 december, nästan springer :) hehe

2009-01-07 @ 20:29:34
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: johanna

Hon har from 1/3-

men inget ännu. De sa att det är svårt att få dagis här.

Men vill och tänker inte åka utanför stan med henne.

Hon ska ha i Gävle.

så länge hon inte kan gå och så får hon inte gå på dagis, det är ju självklart.

Ja en del barn kan saker tidigt andra inte.

2009-01-07 @ 21:43:04
Postat av: Madelene

Johanna ~ Får hon inte gå på dagis för att du inte vill det då hon inte kan gå? För dagiset så får hon ju gå där endå, huvhudsaken man fyllt 1 år. Har du stått i kö i minst 4 månader så får du en plats, det är en policy som dom har och måste därmed erbjuda dig en plats, så är det. Det är mer platsbrist på dagis här i skutskär än i gävle kan jag säga dej, det var 30 barn efter 1 januari som var utan dagisplats här, så dom lära öppna ett nytt, naturdagis där dom ska vara ute i stort sett hela dagarna och även sova ute. Sen får vi dessutom bara ha barnen på dagis 15 h i veckan, det blir 3 dagar i veckan kl 9-14, medan ni i gävle får ha 25 h vecka, asså 5 dagar i veckan 9-14. Det får ni ha för att ni inte har platsbrist, sen visst just det dagiset du vill ha kanske det är fullt på, men du kommer ju få någonstans i stan i varje fall. Vi fick inte på jungfruholmen där vi ville ha, utan i bodarna (typ centrum) men kommer att stå i kö för överflyttning dit sen. Klart att det är helt olika mellan barn, vissa är tidiga å andra inte. Aurora har varit tidigt med allt, från början. Redan på förlossningen så var hon ovanligt stark i nacken å kunde nästan hålla det uppe själv, sedan har dte bara fortsatt i den takten. Men allting kommer när dom är redo för det, hon kommer att gå snart. Har hon inte börjar att gå till 1,5 års ålder så ska man ju kolla upp, men innan dess äre lugnt. Snart knatar hon omkring å river allt med, så underbart sött :)

2009-01-07 @ 23:13:59
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: johanna

Ja jag vet ju själv vad hon kan och inte kan.

Hon går lite smått men släpper inte ännu.

Hon får INTE gå på dagis om hon INTE kan gå skrev jag 2 ggr. Hon måste kunna gå och inte folk behöva bära henne. Då kan hon vara hemma.



Jag ringde kommunen. Finns inga platser alls runt om kring här.

Så det är inte bara brist hos er,

2009-01-08 @ 08:51:05
Postat av: Madelene

Johanna ~ Jo jag vet att du skrev det 2 ggr, men du svarade inte på min fråga. Jag undrade om dte var du som ville att hon inte skulle gå på dagis när hon int ekunde gå själv? Du får ju iaf en dagisplats från 1 mars om du hade sökt då, dom är skyldiga att erbjuda dig en plats då så länge du stått i kö minst 4 månader innan. Finns ju en 4-5 dagis på brynäs så något av dom får du säkerligen, men man kan ju inte räkna med att få det som ligger på eran gård, det blir ju i varje fall inte långt att gå vilket dagis på brynäs du än får. Det e säkert brist hos er oxå, men inte så att 30 barn är helt utan plats så ni lär öppna nytt dagis.

2009-01-08 @ 09:53:31
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Marie

Vad kul att hon fått dagisplats... Hoppas det kommer att funka bra.. Oftast är det föräldrarna det är jobbigast för.. =)) Barnen brukar klara det galant...

Båda mina började på dagis när dom ännu kröp.. Men det var inga problem..

Sen jag själv jobbat på en småbarnsavdelning med "krypande" barn... Och det är ju så det är med små barn, vissa går vissa inte. Men det var aldrig några besvär om dom inte gick. Som "personal" vet man ju vad man har gett sig in i för yrke... =)



2009-01-08 @ 16:55:30
Postat av: Madelene

Marie ~ Ja det ska bli riktigt kul med dagis, för hon behöver verkligen det. Hon är överaktig och älskar ju att leka med andra barn. Jo det är säkerligen jobbigast för oss som förälder, jag kommer ha skitsvårt att lämna henne där, å framförallt om hon tänker grina när man ska gå, hehe. Såklart att personalen vet det, jag är ju barnskötare och har oxå jobbat på dagis, det fanns ju någhra barn då som inte gick, dom kröp omkring och det går minst lika bra, kryper dom så behöver man ju inte heller bära dom. Dom har ju valt det yrket så då får man ju ta alla barn inte går.

Men det e sjukt kul när dom går, Aurora springer omkring här som en yrhöna, haha. Så roligt att hon går å hämtar saker å försöker springa. Läängtar till i sommart då hon kan springa som hon vill på tomten och bada i poolen :)

2009-01-08 @ 20:16:04
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Ankan

Du ska se att de går bra =)

De bästa jag gjort är nog att lämna hampus på dagis, dom behöver de =)

Hälsa mamma din. Å säg åt henne att hålla sig frisk nu..

2009-01-09 @ 09:47:55
Postat av: J

Vilken liten bitterfitta Johanna verkar vara! :S

2009-01-10 @ 17:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback