Luft/Vatten värmepump

Idag hade vi en firma här som kikade på husets planlösning samt på kombipannan nere i källaren och så då vi vill byta till en pump. Vi tänkte först att vi skulle köra på en luftvärmepump men vi anade att det inte skulle gå då vi inte har någon öppen planlösning, mycket riktigt så var det så, genom att vi vill värma upp källaren oxå så man med kan ha den som boyta så är det ju en ca 180 kvm allt som allt som ska värmas upp, å källaren är något större än övervåningen. Just nu har vi redan som ni vet svindyra elräkningar, ligger mellan ca 4500 - 5000 kr i månaden. Vilket som ni hör själva att det inte är acceptabelt, tänk er vad pengar det blir på 1 år, hua bua, jag vågar fan inte ens räkna ut den summan. Men så dyrt är det att köra med elpatron. Men iaf så kunde vi inte ha luftvärmepump då vi inte har någon öppen planlösning så den skulle inte värma upp mer än ca 30 % av huset och det är precis ingenting, men då finns det någonting som heter luft/vatten värmepump, å det innebär att den inte bara värmer upp hela huset, utan även varmvattnet, vilket är kanon. För då kan vi kasta ut pannan som vi har idag o så behöver vi den inte. Å firman kunde lova att dom MINST kunde halvera månadskostnaden och säkert en bra bit därtill, å det är ju det vi vill. Då får man en normal månmadskostnad på elräkningen med. Den kostade dock en aning peng, så vi kommer att bli fattiglappar :D Men det är endå helt klart värt priset, för inom kort så har vi sparat ihop den summan och sen spar vi varje månad på elkostnaden då den minst blir halverad.. Å vi har ju tänkt att bo här lääänge så då lönar det sig att lägga ut en hel del pengar, å dessutom så höjer man ju värdet på huset väsentligt. Vilket vi redan lyckats gjort då vi värderade om redan 2 månader efter vi flyttade in, då när banken sa till mäklarn att det var omöjligt men icke, vi gjorde ju det. Vi började ju dock att renovera samma vecka som vi flytta in med, man vill ha ordning å reda och fint :) Skulle få en offert hemskickad nästa vecka så då får vi se vad kalaset hamnar på.

Annars så har jag jobbat idag, började dock lite senare än vanligt då jag från och med idag har börjat på något som heter företagsskolan (via arbetsförmedlingen). Dom ska stötta å hjälpa en med att hitta ett fastare jobb. Många företag som behöver anställa folk hör av sig till dom och så. Dom tar dessutom bara emot 10 - 15 personer så jag hade nog en ren tur som fick plats där :) Spännande att se om de leder till något fastare arbete än timmis :D
Darling gjorde mat till mig idag, det blev hemlagade köttbullar med rivna morötter och potatis, det var skitgott!!
Nu blir det jobb enda fram till på måndag, dock ledig på lördag (ännu) hehe.


Jo förresten jag håller ju på att glömma å tala om att Aurora sov hela natten i sin säng och i sitt rum!
När jag vakna till vid kl 05 och hon inte sov emellan oss så fick jag fan panik, sprang in till hennes rum för att kolla till henne, men där hon låg hon så sött och snarkade :) Man e ju först å främst inte van att hon sover hela nätter så man fick ju vakna i panik, sen efter det var jag pigg å kunde inte somna om, kort efter det vaknade tösen. Säkerligen för jag sprang in i rummet å kände på henne så allt va bra så då klev vi upp, lö 05:10 gjorde vi god morgon :)
Hon somnar ju alltid i sin säng, men sen brukar hon bara sova där till ca kl 03, sen vaknar hon och kommer in till oss och sover till en 6-7. Men hoppas att hon nu vill fortsätta med hela nätter i sitt rum, jag tror dock på att detta var bara för inatt, å allra helst nu när jag skriver ut det, så händer de inte igen, hehe. Men hoppas kan man :)

Nä nu blev det ett alldeles för långt inlägg så jag avrundar det nu med att säga

God Natt

Kommentarer
Postat av: Elisabet

ja du ser finns nåågot för alla :) joo vem vill inte ha fint hemma?? grattis till jobbet

2009-03-26 @ 19:17:54
URL: http://elli76a.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback