Vaccinerad!

Äntligen så är det över, nu är jag vaccinerad!

Det blev dock väldigt traumatiskt, jag svimmade efteråt och dom fick kalla på läkare, efter 1 timme så återhämtade jag mig och kunde då lämna sängbritsen och åka hem..
Kan berätta lite kort, så ni inte tror att alla svimmar eller att det var vaccinet. Jag svimmade antagligen för att jag var så sjukt nervös å spänd innan, jag var ju dessutom till vårdcentralen igår eftermiddag och skulle ta, men kön var utanför apoteket och dom som stod innanför hade stått 1,5 timme, så jag insåg att jag inte skulle hinna så åkte istället till tallmon till kl 9 där jag fick komma in på en gång, fick även gå lite före då Aurora & Micke var med så hon inte skulle behöva vänta så länge. Vi satt där och pratade lite innan och hon kollade igenom frågeformuläret som jag innan hade svarat på. Sen tittade jag bort och sen när jag tittade tillbaka så var det redan klart, jag kan lova att sprutan inte känns, inte ett dugg och jag är inte heller ett dugg spruträdd. En kort stund efter sprutan så börjad ejag bli yr och illamående och tappade typ all färg i ansiktet, micke såg det och tog Aurora och gick ut, så hon inte skulle se när mamma fall ihop. Jag blev borta för en stund och när jag vakna till så låg jag på en sängbrist och läkaren kom och kolla blodtryck och puls, blodtrycket var bra och min puls var på 100, så nu kan ju tänka er själva att jag avr nervös innan. Sen när sprutan var över så andas man lixom ut och all spänning å adrenalin går lixom över, då svimmade jag. Skulle efter en stund resa mig sakta upp för att dricka lite vatten men då började det igen så fick lägga mig ned, läkaren kom och nu kändes det helt konstigt i hela kroppen, jag bara skaka inombords typ. Låg ytterliggare en ca 15 minuter och dom hämtade sugrör och saft så jag skulle få i mig något när jag låg ned, saft så jag skulle få i mig lite socker å energi.. Efter en stund kvicknade jag till och kunde sitta upp, drack mera saft och sen ställde jag mig upp, sen följde en sköterska med ut och jag mådde som vanligt igen, var där ca 1,5 timme och hade en sjuksköterska brevid mig hela tiden, dom byttes av. Så jag måste verkligen ge dom beröm för det, för det var tryggt och uppskattades som fan, jag gav tom den ena sköterskan en kram när jag gick därifrån, dom ska få veta när dom gör ett bra jobb, då jag själv jobbar inom vården så ve tjag hur mycket det uppskattas när någon visar att dom är nöjda.. Så gick min vaccination till!

Jag känner ingenting efter vaccinet ännu och inge ont i armen heller, men det kan ju komma senare men jag mår som vanligt nu och dte känns skönt, det blev ju endå en traumatiskt upplevelse i morse men skönt att vara hemma igen.


Jag ser dte snöar jag ser det snöar det va rju roligt, hurra!! Hoppas att det kommer lite snö så damen får åka pulka snart, faktiskt så längtar jag efter snö och jul nu, ska bli så roligt & mysigt! Köpte en pulka åt henne häromdagen för dollar hade för 50 kr, perfekt tyckte jag :) Den hon hade förra året blir nog lite liten nu, eller känns liten iaf, så nu fick hon en stor pulka.

Nu sover damen lunch och jag ska lägga mig i sängen och kolla på tv, somnar jag så somnar jag, måste ju erkänna att kroppen blir något slut efter en sådan pers så lika bra att vila. När hon vaknat så ska vi åka till ikea och kolla om dom har någon säng till damen, hon ska ju få en ny säng å slippa spjälsängen, meningen är att hon ska få den i julklapp av oss :) Efter det så ska vi till pappa och fira lite farsdag, jag jobbar ju hela helgen så har ingen möjlighet att komma å hälsa på då, ska dessutom på avdelnignsfest på lördag så då finns de ingen tid heller. Så det blir lite att göra under dagen :)

 

Var inte rädda nu för att ta sprutan, alla svimmar inte :D

Ha en bra dag!

 


Kommentarer
Postat av: Elisabet

Typiskt dej o dramatisera till allt ;)



Skönt de gick bra till slut kram

2009-11-05 @ 19:40:35
URL: http://elli76a.blogg.se/
Postat av: Madelene

Elisabet ~ Haha som om jag valde det själv :D Hade jag gärna inte svimmat, mådde ju apa och fick ligga där i 1 timme. Nu är det gjort iaf

2009-11-05 @ 20:17:34
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Ja nu är det gjort - skönt va?? ;)

2009-11-05 @ 20:40:39
URL: http://elli76a.blogg.se/
Postat av: Madelene

mycket mycket skönt :) Du har ditt kvar hehe

2009-11-05 @ 20:46:09
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Hua tur att man inte ska ta den då! :)

2009-11-05 @ 21:20:52
URL: http://stephanieronning.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Nej jag tänkte inte riskera att trilla av pinn så att han blir utan mamma. Folk dör av det där vaccinet på löpande band nu.. Så nej jag tänker inte riskera något.. Man vet inte ens vilka biverkningar vaccinet kan ha på dom som inte tål det. Så nej..

2009-11-05 @ 22:33:17
URL: http://stephanieronning.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Spelar ingen roll bara vetskapen att folk har dött av det gör att jag inte vill ta det. Och att det är skadligt för njurarna .. så nej tack! :) Svininfluensan är inte någe annorlunda än vanliga vinterinfluensan förutom att den sprider sig snabbare. Så nej jag tänker inte spruta in något i min kropp som dom har tagit fram i ren panik och inte hunnit testa ordentligt. BIG NO!

2009-11-06 @ 05:50:42
URL: http://stephanieronning.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Stephanie; Klart alla har rätt o göra som man vill..

Men man borde ta reda på FAKTA innan man säger BIG NO ;)



Trilla av pinnen kan man göra när som helst - finns inga garantier..

2009-11-06 @ 09:09:32
URL: http://elli76a.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vaccinet har under rekordtoifd tagits fram och så många har dött och blivit jättesjuka. Ingen har koll på detta. Är ett hndratall fall man inte har fått reda på eftersom många håller tyst om biverkningar.

Jag vet inte hur jag skulle reagera när jag tar (ev ) sprutan. Men på bantningspillret "Alli" som heller ej har in rapporterade biverkningar så blev jag superdålig med kräkningar, skakningar och kände mig döende.

Så... jag vet ej. Men tänker inte riskera att lillan blir sjuk pga jag inte vill ta vaccin.

Men skall kolla upp detta en extra gång. Men blir nog att ta.

2009-11-06 @ 12:21:51
Postat av: Madelene

Johanna ~ Folk har inte dött utav vaccinet, folk har dött utav svininfluensan! Några enstaka har visserligne dött efter dom fått vaccin, men det berodde inte på vaccinet, dom var mycket svårt sjuka redan innan samt äldre.



Jag ser det såhär.

Landstinger skulle nog inte gå ut med en massvaccinering om det va rlivsfarligt, det kostar dom rätt så mycket att bekosta alla vaccinationer. Klart vaccinet kan ha biverkningar, lixom alla läkamedel har. Man får ta ett belsut och en risk. Jag vill inte ta risken att få svininfluensan och ännu mindre att Aurora får den, så jag vaccinerade mig för att skydda mig sjhälv och henne!

2009-11-06 @ 12:27:21
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Johanna: Du kan inte jämföra sprutan o bantningspiller!!! Bantningspiller är ALDRIG bra!!



Varför i hela friden skulle folk vara tysta om biverklingarna?? Äh lägg av..



De skulle inte REKOMMENDERA en o ta den om de inte var säkert!!



Du ger väl dotter bvc-sprutorna?? De har bieffekter som sällan skrivs om.. Nu får man välja om de ska få den eller inte som förälder.. VARFÖR chansar du där??

2009-11-06 @ 12:58:14
Postat av: Elisabet

Johanna: Då menar ja inte att de bara får feber o så av bvc-sprutorna utan kan hända mycket som man inte vet.. ALLA reagerar olika.. man får använda SUNT FÖRNUFT!!!

2009-11-06 @ 13:01:15
Postat av: Carro

Vet inte om jag har rätt men är det inte så att även om man är vaccinerad så kan man smitta andra fast man inte blir sjuk själv?

För i sånna fall kan ju ens barn ändå bli sjuka, nån som vet?

2009-11-13 @ 21:49:58
Postat av: Carro

Vet inte om jag har rätt men är det inte så att även om man är vaccinerad så kan man smitta andra fast man inte blir sjuk själv?

För i sånna fall kan ju ens barn ändå bli sjuka, nån som vet?

2009-11-13 @ 21:52:03
Postat av: Madelene

Carro ~ Visst kan man smitta andra endå via kläder och hud. Men den chansen är minimal så länge man sköter sin dagliga hygien vilket alla nästan gör. Tvätta händer o gärna lite oftare än vanligt osv. Tar man sprutan så minskar man ju endå smittspridningen radikalt och så sköter man den dagliga hygien så är inte risken så stor att barnen blir smittade, dom har dessutom mycket bra immunförsvar då dom är vana med alla bakterier osv från dagis. Det var därför som barn under 3 år inte skulle vaccineras från början.



Hur tänker du göra?

2009-11-13 @ 22:24:38
URL: http://tanteluttan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback