Zimba

Fick en akut tid hos veterinären idag vid halv 2.
När vi kom dit så vägde dom han & han vägde 4,8 kg, sist vägde han 5,5 kg så han hade gått ned, otorligt med tanke på att katten bara äter & äter, men han är ju mera ute än innan, förr var han bara ute på dagarna och inne på nätterna samt vintern. Nu är han även ute på nätterna sommartid och dagar på vintern så det förklarar sitt. Iaf så såg dom direkt att dom lärade söva katten för att kunna göra rent hålet i svansen riktigt ordentligt, för de såg absolut inge fint ut och han har en rejäl infektion! Så han fick en spruta direkt med antibiotika som går ut i blodet direkt och verkar i 24 timmar, så från i morgon kväll ska han få antibiotika av oss morgon & kväll i 10 dagar.
Dom var även tvungen att raka en del päls från svansen så dom kunde göra riktigt rent, det ser dock lite små kul ut. Världens kaluffs till päls o så utan en bit upp på svansen och sen kommer kaluffsen igen :D Men huvudsaken han mår bra och han verkar må bättre redan nu och börjar bli sig själv igen, skönt! Kalaset blev inte så dyrt heller, så de tackar vi för. Annars är inte veterinärer billiga & absolut inte på en akut tid.. Så antingen tyckte dom synd om katten eller så hade dom bra pris iaf ;)



Annars efter veterinären och lite snabb middag i magen (Köttbullar & makaroner) så åkte jag & Aurora hem till Emelie och Nova, det var riktigt trevligt och verkligen på tiden. Det går sååå långt mellan gångerna tills vi ses så vi hade mycket att prata om, men nu får vi ändra på de där med långt emellan. Bor så nära men endå så har man ju fullt upp med hus, barn & jobb så man har inte mycket tid/ork till övers. Jag jobbar dessutom så mycket kvällar och börjar oftast redan kl 12, då har man inte många dagar heller att göra saker på. Sånt e livet men ska vi föröska klämma in att ses då o då iaf.


Nu är det första natten som Aurora sover utan blöja, får se hur det går. La en hand duk under hennes lakan, inte för att det tar upp super mycket men bättre än inget. Skulle haft sånt där annat lakan under så inte madrassen blir förstörd ifall olyckan är framme. Hon var lite orolig att somna verkade det som, hon brukar somna direkt efter man läst en bok men nu skulle hon springa på pottan o kissa flera gånger, men det kom bara första gången. Hon vill väl inte kissa i sängen. Vi får se hur det går, lovar att uppdatera er :)


Kommentarer
Postat av: Elisabet

Ju närmare man bor desto mera sällan hinner man av någon konstig anledning..

2010-08-10 @ 08:07:49
Postat av: Emelie

Hoppas natten gick bra för Aurora.

2010-08-10 @ 16:40:17
URL: http://emelieandreasson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback