Dag 6 ~ Min dag

Såhär har min dag sett ut på ett ungefär, har säkert glömt något men det får man ta :D

Min dag har varit helt underbar, verkligen en mys lördag!


7:45 ~ Aurora vaknar. Väcker mig då gon gärna vill ha sällskap till toaletten och hon kissar alltid när hon vaknat. Vilket passar mig bra för min blåsa e rätt full på morgonen den oxå, trots 2-3 toabesök under natten.

7:50 ~ Aurora vill kolla på bolibompa/film och det får hon göra varje morgon som vi är ledig tillsammans. Så i morse ville hon kolla på pippi så det gjorde hon i ca 1 timme medan jag passade på att slumra till den stunden. Jag kan aldrig somna om när hon vaknat men jag slumrar till, men hör & ser allt hon gör hehe.

9:00 ~ Vi kliver upp och äter frukost.

9:30 ~ Upptäcker att toapappret börjar ta slut och ingen lust/ork att åka till affären bara för att handla det, så går över till grannen och lånar en rulle :D

9:45 ~ Aurora vill leka i sitt rum, under tiden passar jag på att rota fram julgardinerna och skickar ner mannen till förrådet i källaren där advents stakarna befinner sig. Jag tar fram strykjärnet & brädan.

10:00 ~ Börjar att stryka alla gardiner till alla rummen, det blev panel gardin till vårat & Auroras rum samt en julstjärna på fot som jag för övrigt inhandlade på rusta igår, mycket nöjd över resultatet!

10:15 ~ Aurora med sina elefant öron hör att jag sprutar med vattenflaskan som jag smög in i hennes rum & hämtade :D Hon ville hjälpa till att spruta vatten på gardinerna så hon skötte det medan jag sedan strykte dom. Team work. Hon älskar att hjälpa till och det roligaste av allt, det är att skura tex badrum m.m. Under tiden som vi fixar gardinerna så spricker micke runt och byter ut fönsterlamporna till advents stakar.

10:45 ~ Dax att sätta upp alla gardiner, får hjälp av mannen då jag icke är så lång och inte når enda upp, han vill inte att jag ska klättra på stol :D

11:15 ~ Börjar dra ihop sig för lite lunch. Det blir rester från igår. Då åt Micke & Aurora potatisgratäng & kassler och jag jobbade ju kväll. Men kasslern tog slut så vi tog korv till, gott blev det. Medan mannen gjorde iordningen middagen så åkte jag till staffans och köpte cigg till mannen.

12:00 ~ Mannen åker till sin ena bror några timmar för att hjälpa honom att renovera lite i källaren så dom kan få deras golv flytspacklat av våran granne.

12:30 ~ Jag & Aurora tar en stödvila i sängen och kollar på en annan pippi film. Vi kryper ihop och delar på kudden och har en filt över oss, såå mysigt!

13:30 ~ Aurora vill leka i sitt rum och jag vill riva det och göra om lite, frågar henne om det är okej om jag tar bort vissa saker och förklarar hur jag vill göra, är ju endå hennes rum. Men det gick bra. Så jag börjar med att riva hennes stora pippi tält som tar upp stor plats. Sen hennes dockhus har hon haft på sitt lilla bord för att vi inte vetat vart vi ska ha det, det innebär att hela huset har upptagit hennes bord så hon har inte kunnar rita & pärla och så där. Så jag snodde bänken som vi alltid har haft i hallen och ställde den brevid hennes säng där huset passade perfekt, var även hyllor under så där går hon plats med alla pippi figurer och möbler och gräsmattan och så. Det blev betydligt bättre och hon behöver bara flytta sin stol eller pall dit så sitter hon perfekt när hon ska leka med huset, hon älskar ju det. Så sedan gjorde jag iordning hennes bord med duk o så på. Nu har hon plats att sitta där o rita & pärla och läsa sina bäcker :) I hallen däremot blev det tomt :D Nu står skorna efter väggen där hyllan tidigare stod, i facken så hade jag hennes halsduk, mössa, vantar osv. Så nu fick jag istälelt göra iornding en tom låda i byrån i hallen som akvariet står på, så nu har hon alla dom sakerna där i lådan längst ned så hittar hon det lättare. Vi får åka till jysk i veckan och leta på en annan hylla att ha i hallen :D

15:00 ~ Jag dammar & dammsuger huset och plockar in diskmaskinen.

15:40 ~ Mannen kommer hem igen och vi gör oss iordning för att åka ut en sväng, bl.a till affären för att inhandla ingredienserna till tacos och så lördags godis till Aurora.

16:40 ~ Äter tacos och tjuvtänder advents staken som eg inte ska tändas fören i morgon. Vi släcker kökslampan och tar på spotlightsen på lägsta nivån och har en riktig myspys belysning och middag :)

17:30 ~ Vi har ötit färdigt och få undan allting.

17:40 ~ Aurora vill kolla på Ariel och äta lördags godis så det får hon göra. Men hon får börja med att kolla på filmen så vi alla slår oss ned i soffan, hon får vila magen något efter maten innan hon får sitt godis. Efter en stund så får hon det men hon vill som alltid inte äta så mycket, får hon några lösgodisar så är hon näjd sen.

18:30 ~ Aurora kryper upp i knä och säger att hon är trött, 5 minuter kvar utav filmen så vi kollar klart och sedan så gör vi kväller. På med pjamas, hon ville ha en skål med youghurt, går på pottan, borstar tänderna, väljer en bok som blev Ariel för 4e dagen irad, jag läser halva boken och sedan så sover hon som en stock!

19:00 ~ Nu börjar våran egen tid. Micke kollar på nyheterna på tv:n och eldar lite i pannan och jag sitter hära och skriver detta inlägg och pratar med Steph på msn. Ska strax gå och rensa ur skänken i hallen för den ska ned i källaren då vi icke ska ha en i hallen. Bror kommer på besök i morgon fm och mannen tänkte passa på att få lite bärhjälp då. Den e alldeles för tung för att jag ska orka bära den.



Det var lite av vad vi gjort denna lördag. Resten av kvällen så blir det bara soffhäng & mys med mannen, vi ska även spela lite wii :)


Trevlig helg på er!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback