Tandläkaren

Aurora var till tandläkaren idag och det gick bara bra.
Hon fick en jättesöt liten rosa tandborste med en nalle på som hon fick leka med, under den tiden så pratade damen på om vad socker såsom saft, kaka, godis m.m. gör för skada. Fast de visste man ju redan och vi kommer fortfarande att hålla Aurora borta från all sort av godis så länge de går, sen om hon så blir 5 år spelar ingen roll. Vet hon inte vad det är så behöver hon inget ha, å ger man henne inget så vet hon ju inte heller vad det är. Men visst kommer det att komma en dag då hon vill äta godis och fråga om det, då säkert många vänner kommer att äta det. Men det får vi ta ställning till då, försöker så gott det går att hålla det ifårn henne och istället mysa med en fruktsallad eller så. Å den dagen då hon vet vad godis är så blir det endast på lördagar å ytterst lite, inte hel godispåse.

Men som sagt, det är vad vi tycker och våran mening, precis som det står på min nya design på bloggen. Sen gör ju såklart alla som dom vill.

Tandläkaren ville även kika på tänderna och se hur många som hon hade och vilka hon hade, och hon hade ju som sagt en hel del tänder och alla hörntänder hade kommit. Vi har tidigare tyvärr borstat tänderna på Aurora innan hon fått vällingen då hon är så trött å nästan somnar efter den, vilket tandläkaren inte tyckte om. När hörntänderna hade kommit så var det otroligt viktigt att man åtminstonde borstaxs hörntänderna efter vällingen, annars med lite otur så kunde de bildas karies där då tuggtänderna är större å fastnar bättre. Så nu får vi verkligen försöka att hålla henne vaken så vi kan borsta tänderna efter vällingen!  Kan meddela att det inte gick idag då hon var så trött å grinig redan vid 18 tiden och hon slockna kl 19 och sover ännu, hon somna 1 timme tidigare än vanligt så hoppas natten blir lugn iaf!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback