Farthinder

Yes, äntligen så har vi fått farthinder här på gatan utanför oss.
Folk kör som dårar här så man är ju livrädd att vara ute med Aurora, likaså grannarna är med rädda för att vara ute med deras barn. Så våran granne mitt emot skrev en lapp och sen gick hon runt till alla här i närheten med en protestlista om att vi ville ha farthinder då människor inte har folkvett och kan köra lugnt i bostadsområden där det oftast bor barn! Helt idiotiskt vad folk tänker med egentligen, förra gången fick grannarna försökte innan vi bodde här så fick dom avslag.. Men tack o lov så blev dte godkändt denna gång och idag fick vi farthinder, jag å micke har roat oss med att kika ut på alla bilar som helt plötsligt kör sakta, haha :) Helt underbart med farthinder, nu hinner man ju tom se vilken färg bilarna har som åker förbi, jag kan säga att det gjorde man inte på så många tidigare, folk har kört förbi här i minst 80, gör man det i ett bostadsområde? Vad jag vet, eller vad jag fick lära mig i teori då jag tog körkortet så får man max köra 50 km/h om inge annat anges, så det är ju uppenbarligen bevisat att man faktiskt kan få körkort i ett kellogspaket !!

Det gick fint att jobba även idag, jag trivs som fasiken på jobbet och det är verkligne roligt oxå. Alla mina kunder där är helt underbara, klart dte bästa stället som jag någonsin varit på! Hoppas sommaren går sakta så man får gå på schema länge, men det är redan juli ich bara 5 veckor återstår :( Snyft snyft snyft! Hoppas jag får jobba mycke efter schemat med som timvikarie då.. Men nu ska jag iaf njuta av en ledig å välbehövlig helg. Har jobbat på tok för mycket nu så hela helgen ska jag ägna till familjen som jag knappt träffar då jag jobbat så mycke. Aurora blev sjukt glad när jag hämtade henne från dagis idag, hon ropade mamma och började grina. Jag blev så glad så jag var inte långt ifrån tårar själv, men nu har vi en hel helg gumman, sen ha rjag tagit bort 2 turer nästa vecka från extra jobbet så nu är de verkligen slut på dubbelpassen, det är inte värt det. Visst man får pengar, men det tar aldrig igen den tid som jag förlorar med Aurora och det finns ingenting som slår det! Så nu går jag bara på schemat och har ett dubbelpass varannan helg, jobbar gärna på mina extra jobb oxå, men då får det bli då jag är ledig från schemat!

Ikväll har vi ätit tacos och kollat på film, nu ska vi spela lite mario galaxy och bara mysa av kvällen :)

Hej svejs!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ja men en del tycker ju att man får räkna med trafik om man bor så nära vägen som ni gör.



Men man måste ju ta hänsyn men det fattar ju inte folk. 80 km är ju sjukt.



Den dagen vi köper hus så blir det minst 1 km ifrån vägen och vill inte bo tätt inpå grannarna eftersom vi inte vill att dem skall kunna se vad man gör bara att kolla ut genom fönstret. Men så tänkr vi.

Vill ju bo på en mindre gård =)

2009-07-04 @ 09:43:56
Postat av: Madelene

Johanna ~ Klart man får räkna med trafik när man bor brevid en mindre trafikerad väg. Det var inget som sa något om att bilarna inte får köra här ute. MEN man behöver inte köra fort för det när det finns lekande barn på bostadsområden. Om du sett hur fort bilarna kör här så har du blivit tokig själv, man kör inte över 80 km i ett sådant område. Hastighets gränsen är dessutom 50 km/h, så dom hade lätt blivit av med körkortet om de varit kontroll.



Jag själv skulle aldrig vilja ha ett hus på landet, nä långt till allting, no way. Alla grannar ser inte vad vi gör heller, å ännu mindre när vi tagit bort häcken och sätter upp ett högre staket :) Nä jag trivs kanon såhär, skulle jag på landet så kunde jag lika gärna gå o hoppa i gavleån. Men förstår att du kanske vill bo så som har hästar osv, då är det ju bäst för dom.

2009-07-04 @ 11:23:20
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej!

Nej, men precis. Din tid med din familj är obetalbar. De är klart du ska sluta med dina dubbelpass och ha den tiden med din familj ist.

De är bra att du har kommit på de. Så du inte ongrar de senare i livet.

Ja, min mage bara växer oh växer.

Hur jobbar du den här veckan som kommer då?

Tänkte om jag kan komma över på en fika eller nått? =) Kram kram

2009-07-04 @ 11:44:13
URL: http://emelieandreasson.blogg.se/
Postat av: Johanna

Näe man ska hålla hastigheten.. är mkt noga med det.. hatar när folk ska köra fort.. kan slå dem hårt för de.. skulle dem köra på Ida eller ngt skulle dem inte leva länge till.



Vi tänker köpa en gård som är max 1 mil ifrån stan.. typ som ni bor men en gård.

Inte som alla andra flera mil.



Ja djuren skal ju ha det bra och man vill ha sin häst hemma om det går.



Varför skulle du hoppa i gavleån? bara för att man bor på en gård betyder det ju inte att den ligger långt ifrån stan. eller.

2009-07-04 @ 15:11:02
Postat av: Madelene

Johanna ~ Först så undrar jag bara på hur du ska ta dig hem om du ska bo minst 1 km från vägen?? Tänkte du ha parkeringen där och gå en skogs stig hem, låter trevligt, skämt o sido :)



Jag skulle aldrig kunna bo tex ute på landet, då kan jag lika gärna hoppa i gavleån. Jag är en bostadsmänniska rätt igenom, skulle få klättra på väggarna hundra ggr om dagen om jag skulle bo på landet och långt till allting, en gård nära stan sa jag inget om. Jag trivs iaf kanon så som vi bor nu och det e huvhudsaken :)

2009-07-04 @ 19:39:02
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Johanna

Alltså.

Vi vill bo på en mindre gård med ett hus och sen en stallbyggnad med 2 boxar.



skall vara 1 km ifrån den "större" allmänna vägen och en mindre väg in mot oss. Dvs en mindre trafikerad väg.

Men visst kör det bilar på den men vill ej ha lika trafik som hos er att säga.



Ni bor mysigt men för oss för tätt inpå grannar och allt.



Max 2 mil ifrån Gävle.

Man skall kunna ta sig in till stan fort av både praktiska och säkerhetssjäl.



Men men.



Hoppas nu att dem slutar köra som apor hos er.

För det är INTE roligt det dem gör.



Skulle kunna skriva på den listan 1000 ggr om för att förhindra folk som dem.

2009-07-04 @ 22:05:25
Postat av: Elisabet

Vart hittar man en gård på sådant avstånd johanna? De får man säkert slänga ut miljoner på, har du jobb i sikte nu?



Madde jag håller med, visst vill man jobba men inte så man glömmer bort hur för barn ser ut ;) skämt och sido. Lagomt med jobb är bäst. Tar inte åt mig flera dygns jobb längre heller. Inte värt de. Räcker med ett dygn åt gången. Imorgon är de dax igen.. Sen onsdag klas 2 års dag :( men men.. Sen ledig resten av den veckan och veckan efter :) de e bra med dygns pass :) . Kram

2009-07-04 @ 22:33:39
Postat av: Madelene

Johanna ~ Vägen vid oss är de inte mycke trafik på, vägen ut mot 76 an vid bron är det däremot mycket trafik på. Men där bor inte vi. Vi bor inte brevid sveriges mest trafikerade väg lixom :D Bilar åker det på alla vägar, kommer man inte ifrån, vart man än i landet bor.



Visst kan man bo lite mera ifrån grannar, men det är en härlig stämning att ha grannar oxå, iaf när man bor i hus, i lägenhet kan man vara utan :D Som sagt så kostar det nog en förmögenhet att ha en gård så pass nära stan som du vill, så du får nog hitta ett riktigt bra jobb om ni ska få råd. Kolla på hemnet så ser du priserna på vad bara hus kostar i hille, strömsbro, hagaström osv. Då är det hus nära grannar precis som vi bor. Dom kostar miljoner. Men man ska ha drömmar, det har vi nog allihopa :)

2009-07-05 @ 11:54:23
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Johanna

Öhh hallå både elisabeth och maddis.

Vi VET vilka priser det är.



Vad jag har för jobb har du inget med att göra bettan lilla.



så..



Vi såg en gård ca 2 mil ifrån Gävle dem skulle ha 800.000 för. 4 rum och kök, litet stall.

Lagom stor gård för den normalstora familjen.



Om vi inte vad det komme att kosta skulle man ju aldrig köpa en gård eller hur.



2009-07-05 @ 19:38:37
Postat av: Madelene

Johanna bettan stora ~ Klart att jag inte har med det att göra, inte det jag skrev heller. Jag skrev att hoppas att du har ett bra jobb då så ni får lån till att köpa en gård. Ja det lät ju som ett bra pris på den gården, fårgan är bara hur det ser ut invändigt då, om dte är fräscht eller ruckel. Om inte annat så kan man ju renovera det fräscht. Allting i denna värld kostar.



Vi fick nyss hem över 15 kubik ved som en stor lastbil släppte av på gården, så den kostade några tusen men blir billigt med värme i vinter då istället :) Lite tråkigt att stapla den ned i källaren bara, kommer att ta några dagar hehe.

2009-07-05 @ 21:24:49
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Johanna- Lilla Bettan? Är de jag de? Vad roligt ni hittat ett :) härligt! Hoppas ni vinner om de blir bud givning! Vi letar hus men hittar inget, men till slut dyker nog vårt tätt inpå varann boende upp med :)

2009-07-05 @ 21:46:43
Postat av: Elisabet

Johanna- att man frågar om jobb är naturligt :) de är väl inget och hålla hemligt? Krävs oftast att båda har jobb om man söker hus över miljonen. Under miljonen räcker de att den ena Tjärnar 300.000 om året. Om man inte har för stora lån/skulder innan. Men med detta MENAR JAG INTE att ni har det.

2009-07-05 @ 21:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback