Gårdagen

Den kunde ha varit bättre om jag säger så!

Jag lämnade Aurora till dagis kl 9 då jag skulle på möte på björkegrenska. Precis när jag har kommit fram dit så ringer dagis och säger att vi ska hämta Aurora för hon hade fått 38,3 i feber. Ojdå säger jag lite chockat då hon var piggelino när jag lämnade henne, men eftersom hon håller på att få en stor tand så kan ju febern kan komma fort så inge mer med det, jag ringde då till Micke eftersom jag lära gå på mötet så han fick ta cykeln i regnvädret å hämta hem henne. Efter mötet så var det meningen att jag skulle åkt till valbo med Tezzan och stannat inne i stan till kl 16 då jag hade träff på företagsskolan för att fylla i aktivitetsstöds lappen som vi gör den 10:e varje månad. Men jag beslutar mig för att åka hem efter mötet och tur var väl det..

Kommer hem och ser att Aurora är alldeles knall/illröd på båda öronen, lika röd i pannan och svälld som en pingisboll och ned mot näsan, typ över bihålorna. Kan upplysa om att när jag lämnade henne till dagis och när Micke hämtade henne så hade hon inte en enda prick, på 2 timmar hade hon hela kroppen full och blivit svälld! Vart sjukt nervös på hur fort dte kunde gå. Vi satt å diskuterae lite om vad det kunde vara för något, det går ju vattkoppor på dagis men inte just på hennes avdelning, men de räcker ju att hon träffar andra barn ute på gården, men jag sa att vattkoppor ser inte ut sådär, det är mer vätskefyllda småblåsor och det här var bara illröda prickar. Så jag besöutar mig för att ringa till Eva-Lena på bvc som ville komma och kolla på utslagen, ingen idè att vi åkte dit utifall att det var något smittsamt. Hon kommer hit och utesluter direkt att det är vattkoppor och hon tror att det antingen är allergisk reaktion eller så nässelfeber då hon just precis med hade fått feber. Det som oroade henne var dock svullnaden i pannan och näsan så hon tyckte att vi skulle träffa en doktor. Vi ordnar en läkartid på familjeläkarjouren på södertull vid 18 tiden, den ger oss ingenting så han skickar oss vidare till sjukhuset till en barnspecialist. Efter mycket om och men med väntan på prover osv så kommer barnspecialisten och säger att hon har fått en allergisk reaktion, så hon får genast en dos med medicin, mote tavelgyl som är mot allergi och klåda samt betapred som är kortision vid en allergisk reaktion. Aurora är jätte duktig och dricker upp all medicin med sugrör utan protest, säger snarare mera :D Nu var klockan strax efter 21 tiden och Aurora var övertrött, hon brukar ju slockna vid 19 tiden, hon kliade å kliade å kliade så hon grina, jag fick oxå tårar i ögonen av att se henne sådär, verkligen hemskt! Men efter medicinen så blev det något bättre och vi fick iaf åka hem!

Kommer hem runt 22 tiden och Aurora äter lite youghurt innan hon stupar i sängen, ligger dock å kliar å kliar så hon vaknar några grr, vid 23 tiden ger vi upp så vi alla går å lägger sig och Aurora får sova med oss. Det har dock inte blivit så mye sömn alls då hon kliat å vi fått klia åt henne, hon har dessutom sovit väldigt oroligt så hon har sprattlat värre en propeller. Åkte till apoteket i morse direkt då dom öppnade vid 9:30 och hämtade ut medicinen då hon ska ha den morgon & kväll i ca 4-5 dagar beroende på hur allt ser ut.

Idag är hon mycket mycket bättre & piggare, tack & lov! Hon är inte längre röd på öronen eller i pannan, nästan all svullnad är borta! Det röda runt prickarna är oxå borta men prickarna är dock kvar, dröjer nog någon dag innan dom försvinner. Men det går mot rätt håll iaf :)


Å nu till det som vi funderar på, vad fick hon en allergisk reaktion mot? Vi e ganska säkra på att det utlöstes av bravo äpplejuice. När hon har fått apelsiner på dagis så har hon fått några enstaka kanske 3-4 små röda prickar runt munnen, nu fick hon på hela kroppen. Så Aurora är nog allergisk mot citrus frukter och i jucie så är det ju mycket citrus. Micke var oxå allergisk mot det när han var liten så det är troligast. Så nu får hon inge apelsin eller jucie och inte heller saft som innehåller äpple och inte heller så mye frukt med mycket citrus i. Bananer går bra och det är hon galen i så hon får hålla sig till dom så hon inte får nå flera reaktioner, stackars liten! Skönt att nu går mot rätt håll!



Vi gjorde en mycket bra upptäckt på bilstolen som vi har.
När vi åkte från familjeläkarjouren på södertull till sjukhuset så somnade Aurora i bilen. Vi lät då henne få fortsätta sova utifall det var lång väntan på akuten, som det typ alltid är. Så Micke bar ut bilstolen då man kan ta ut den, å själva basen sitter kvar. Precis som dom allra första bilstolarna. Men nu till det roliga, vi upptäckte att det fanns hjul på stolen och sedan ett handtag, haha man dra stolen som om de vore en resväska! Det var ju perfekt! För en gångs skull så kom vi faktiskt in mycket fort till doktorn, så efter han var klar med sina undersökningar så fick vi ju vänta bra länge innan vi fick veta vad det var.. Ni som har barn vet ju själva hur lätt det kan vara att roa en sjuk & mycket trött unge, det är ju nästan bara skrik å panik då.. Det enda som dög var att åka runt runt runt i bilstolen på akuten upp å ned i korridoren säkert en 100 ggr och så kom det ju in en å annan ambulans bil då o då så det var ju superkul. Så tur säger jag att det gick å dra bilstolen som en resväska!

Här kommer det iaf en bild på hur stolen ser ut och här sover hon i väntan på att få komma in till doktorn.

Mamma & Pappa
Älskar dig Aurora!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men usch va hemskt !! Stackars liten..

Södertull ger jag inte heller mycket för, när vi fick åka in med Saannah är hon var mindre så fick dom också skicka oss vidare till sjukhusets barnadelning och till oc med där sa dom att man inte skulle åka till vare sig södertull eller andra typ vårdcentraler utan alltid till utbildade barnläkare.. Men skönt att hon är piggare nu :D

2009-06-11 @ 21:03:23
URL: http://shamai.blogg.se/
Postat av: Katrin

men ojdå... hoppas hon blir bra snart lillgumman.

kram på er

2009-06-11 @ 21:04:42
Postat av: Sabina

Mm, okej :) Får se får se ;)



Lilla Aurora då, du får krama henne från mig =)

2009-06-11 @ 21:08:09
URL: http://sabinaal.blogg.se/
Postat av: johanna

Snart har hon vuxit ur den stolen om det inte gå att bygga på dvs.

2009-06-26 @ 15:40:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback