Julen

Det kanske är på tiden att uppdatera lite, så jag börjar med julen. Skriver lite kortfattat om hela den och lägger in några bilder, alla bilder hamnar på facebook så vill man se mera får man gå dit och spana :D


23 december ~ Vi börjar med en tripp till staden för att inhandla det sista. Hade lite kvar att köpa på ica maxi, barnens hus samt öb. Aurora får vara hos mormor och leka under tiden då det säkerligen var mycket roligare för henne än att flänga med oss hitan & ditan. Vi var snabba som attans och var klara efter redan 1,5 timme så då hämtade vi Aurora hos mormor och så åkte vi hemåt. Hemma så gjorde vi lunch och åt. Sedan så började jag med att slå in dom allra sista julklapparna då mickes syster med familj skulle komma från sthlm. Jag får ett ryck att åka till valbo, i jakt på en 2a julklapp till mannen då vi behöver ett case till ipaden så man skyddar både fram & baksida, så far dit med bror & Aurora ville med. Hittade ingen som kändes bra så åkte hem tomhänt. Precis när jag kommer hem så kommer mickes syster med familj så vi fikade och bytte julklappar. När dom åkt så gjorde vi middag som bestod av tomtegröt och skink smörgås. Aurora åt gröt som aldrig förr, 4 omgångar åt hon, jag trodde knappt hon skulle äta 1 portion då hon aldrig varit så förtjust i gröt. Pyntade julgranen på kvällen innan Aurora gick och la sig.

Självklart så ställde vi ut en tallrik med gröt till tomten på bron. Det uppskattades utav damen kan jag säga. På julaftons morgon så flög hon upp ur sängen och vi skulle direkt kolla om tomten varit där och ätit upp gröten och lämnat paket, vilken tur att tomten hade gjort både och :D Så då tog hon in tallriken från bron och fick öppna 1 paket på morgonen, som var en film ~ dumbo. Då kanske hon fick lite ro i kroppen och sitta och kolla en stund för ecxtas, det var damen i hela dagen i väntan på tomten. oj oj så hon väntat på honom hehe.

24 december ~ Som ovan, kollade gröten och fick öppna ett paket samt kolla på filmen. Jag & damen tog oss en dusch för att göra oss iordning medan pappsen skottade gården och bar in lite ved så det inte skulle behövas göra något mera under helgen. Vid 11 tiden så kom hela familjen. Då började vi med maten. Vi äter mat vid ca kl 1 tiden så man kan kolla på kalle anka och vila magen innan det blir paket öppning efter kalle anka och fika. När jag var liten så åt vi mat efter kalle anka och efter det fick vi öppna paketen. Julafton kändes som en evighet och man fick ju nästan inte öppna paketen förens på kvällen så jag tänker göra tvärtom till mina barn, så man hinner att leka lite med klapparna innan dom små somnar. Aurora fick dock vara hur länge hon ville på julafton men hon orkade inte längre än till ca 20:30 tiden, då sa hon till själv att hon var trött och ville lägga sig och somnade på 2 röda. Vi hade det kanon med tomten! Grannen kom över hit och var tomte direkt efter kalle anka och min storebror gick över till grannen och var tomte innan kalle ankan, så det var bra timing och bytning av kläder :D

Julafton var iaf helt underbar och den firade vi med min mamma & pappa, lillebror, storebror & hans tjej, mickes mamma & hennes kar. Tack till er för en minnesvärd julafton och Aurora var så glad att träffa alla på en gång! :)

Julklappar fick Aurora oxå, alldeles för många om jag ska vara ärlig :D Hon fick 17 julklappar av oss och det blir första & sista gången kan jag säga, men det blev så när jag tidigare var i ullared och då handlades det ju en hel del, hon fick bl.a en helt ny garderob, så hon fick mycket nödvändiga saker. Sen så fick hon även flera paket av dom andra. Kan säga att hon öppnade ALLA paket själv, vilket vi alla blev förvånade över, trodde hon skulle tröttna efter hälften men icke. Dock så öppnade hon dom mindre paketen först och dom stora sist hehe. Men som sagt, första o sista gången som hon får så många paket. Hon ska lära sig att det är tanken som räknas, inte hur många paket man får, hur dyra dom är osv. Till fika på julafton så hade jag gjort ris ala malta med saftsoppa samt glass med maränger, allt tog slut :)

25 december ~ Juldagen blir en lugn & skön dag. Börjar morgonen med att leka med Auroras julklappar. Hon börjarf med doktor lådan så vi får leka sjuka, hon tar tempen, blodtryck, lyssnar på hjärta osv. Sen så äter vi lunch, julmaten :D Efter det så åker vi till min mormor & morbror där det bjuds på norsk fika som alltid är tradition på juldagen, Blir där några timmar med hela familjen och hur trevligt som helst. Åker hem lagomt tills det är dax för Aurora att skutta i säng.

26 december ~ Åker vi till svärmor i laggabo då vi är bjudna på lunch. Det var riktigt trevligt för alla kusinerna fick träffas och leka tillsammans vilket uppskattades kan jag säga. Så det var först svärmor & harald, sen jag, micke & Aurora, sen rob, jennie & Isidor och deras syster annika, micke & Esther. Vi åt god julmat och hade det bara trevligt och barnen lekte på. Jesper jobbade så han var dock inte med. Aurora fick en pippi plånbok av honom i julklapp med en guldpeng i (Hon älskar ju guldpengar då pippi oxå har det och så samlar hon på dom i hennes sparbössa som är en 2 liters cola flaska). Vi gjorde iordning en jultallrik till honom som han hade att äta på kvällen hemma när han kom hem från jobbet hehe. Efter några timmar hos svärmor så begav vi oss hemåt, jag avskyr verkligen att köra hedesunda vägen denna årstid så ville inte åka hem allt för sent. Ingen rolig väg att köra på men det gick bra det oxå.


Det var nog lite kort & gott om våran jul, den kunde inte ha blivit bättre! Tack alla ännu en gång för att ni gjorde julen till en kanon dag tillsammans med oss :)



Förresten så har jag glömt & berätta att Aurora ritade en teckning till tomten innan julen som hon skickade in. Hon vann och blev med i tidningen, stolt! Igår fick hon sin julklapp i brevlådan av tomten som innehöll en massa fina reflexer, dom behövs!






Det var lite bilder, dom övriga finner ni på facebook under morgon dagen om jag inte skulle orka ikväll!


Kommentarer
Postat av: Crazyangel

Hur gammal är aurora? Har fått för mig att man skvända barnet vid tidigast 4 år för att barnets huvud inte klarar en krock innan? Men ja kanske yrar.. :)

2010-12-28 @ 22:03:07
URL: http://crazyangel.blogg.se/
Postat av: Crazyangel

Du precis när jag postade det förra var det på nyheterna om bilstolar och dom sa då att barnet löper mycket större risk att bryta nacken i en krock innan fyra år. Tänkte bara skriva det utifall du inte visste, men sen gör ni ju som nu vill :)

2010-12-28 @ 22:07:10
URL: http://crazyangel.blogg.se/
Postat av: ThinaChelsea + Bebis i magen

Tack så mycket ^^,

2010-12-30 @ 18:29:33
URL: http://thinachelsea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback