Sjukling :(

Våran lilla prinsessa har blviit sjuker, och ganska så rejält oxå :(

Började med att dagis ringde igår och sa att hon hade feber och var hängig, så jag åkte från jobbet 1 timme innan jag eg skulle ha slutat för att hämta henne. Hon var inte alls nå pigg och hon var glödhet på hela kroppen. Tog tempen när vi kom hem och hon hade över 39 grader, det blev alvedon och film mys i soffan enda fram tills det var dax för henne att lägga sig vid 19 tiden. Hon ville varken äta eller dricka igår, hon fick en isglass men vela inte ens ha den, tog en tugga o sen kasta hon den. Då är hon sjuk om hon tackar nej till glass. Försökte få i henne vätska iaf då det är jätte viktigt men gick inte, så inte mycket att göra åt det. Natten blev inte så rolig men endå bättre än vad jag trodde. Hon vaknade 2-3 ggr och ville kolla att vi var nära då ville hon ta emot dricka, så under hela natten så drack hon iaf 2 muggar. Hon klagade dock över ont i öron och tog sig för öronen och grinade. Tänkte att det var lika bra att kolla upp hos en läkare idag, samt lämna ett urinprov då hon i helgen klagat över att det svider när hon kissar.

Kommer till hälsocentralen vid 11 tiden och lämnar urinprovet som vi fixade hemma. Fick kort därefter komma in till läkaren, han var utländsk så jag fattade knappt ett ord av vad han sa, men micke gjorde det så tur att han var med och kunde vara min tolk :D Läkaren var duktig iaf. Han började med att leka o stojja lite och då gick det bättre för honom att undersöka Aurora sen. Han började med att kolla i öronen och där var det mycket rött och irriterat, så hon hade definitivt öroninflammation, han kollade på urinprovet och nitrit var positivt så hon hade definitivt urinvägsinfektion, han kollade även i halsen och där var det rött o han kände på köttlarna och dom var skapligt svälld, dock inte vita pricka i munnen så inte hals fluss men en halsinfektion.

Doktorn sa efter undersökningen att nu har vi ett problem. Jaha sa vi funderade? Jag vet ärligt inte vilken behandling jag ska skriva ut som täcker alla dessa 3 saker. Så han fick ringa till en barnläkare i uppsala för rådgivningen och det blev då något pencillin som heter Spectramox (tror det stavas så, orkar inte gå och kolla på flaskan) och den skulle hon ha i 10 dagar 3 ggr om dagen. Annars var det vanligaste att barn fick pencillin i 5 eller 7 dagar. Så vi lider verkligen med våran lill tjej nu och inte så konstigt att febern aldrig vill gå ned trots varvning av både alvedon & ipren. Men nu har hunnit att få 2 ggr med pencillin idag samt alvedon till febern så hoppas hoppas att hon blir frisk snart!!!


Jag jobbade 15-20 idag, kändes inte skitbra men ibland måste man. Går ju på timmar nu så dom lär man jaga på. Jag fick dock ett intyg av läkaren att jag kunde vara hemma till den 30e september om jag ville, för hon ska inte på dagis innan pencillin kuren är slut. Men vi ska försöka pussla ihop det så att vi båda kan jobba, i omgångar. Så vi lär ju inte ses så mycket på dom här kommande 10 dagarna men sånt e livet. Nu är jag tack o lov ledig onsdag & torsdag så då kan jag vara med snuttan så får micke jobba så mycket som han kan, sen jobbar jag helg, fredag, lördag & söndag och det ska jag försöka göra. Tur man går på 75 % timmar nu så man inte har så långa dagar så får vi nog ihop det hela endå och utan barnvakt.


Nu ska jag kolla till min gumma återigen, kollar henne med jämna mellanrum så allt är bra. Hon sover i våran säng då jag gärna vill ha henne där då hon är sjuk samt så vaknade hon nästan direkt efter jag kom hem från jobbet och ville mysa med mig, så vi kurrade ihop oss i sängen under däcket och kramades och kollade på idol, strax innan det tog slut så somnade hon. Klart hon får sova kvar, bara mysigt!


Nu blir det ett avsnitt av "Harper Island" som vi började att kolla på igår, mycket bra än så länge :)

Kommentarer
Postat av: Katrin

usch vad hemskt att åka på flera infektioner samtidigt. och både urinvägsinfektion och öroninflammation som är grymt jobbiga bara för sej. lilltösa får lov att krya på sej och bli bra =) kram

2010-09-22 @ 08:38:55
URL: http://katrinrigglov.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback