Valet

Ja nu är det som sagt dax för valet som det varit sådan hyster & tjat om en längre tid, så ska bli skönt faktiskt att få ett slut på det.. Jag hoppas bara att det slutar bra!


Jag har gjort min röst i det jag kan göra, nämnligen landsting & kommun. Då jag är norsk medborgare så får jag inte rösta till riksdagen. Så nu var det första gången någonsin som jag har röstat, dom tidigare åren så har jag faktiskt skitit i det. Men efter 4 år tillsammans med moderaterna och Fredrik Reinfeldt så kände jag att jag ville göra det lilla som jag kan påverka, då har jag iaf gjort det jag kan. Då kan jag klaga sen :D För de kommer jag att göra om just han/dom vinner, då ska jag nog gå i idè under en 4 års period igen tills nästa hopp. haha.
Jag gillar inte dom blåa partierna såsom moderaterna och det står jag för, därför som jag kan skriva helt öppet om det här på bloggen. Så jag har givetvis röstar rött, på social demokraterna, men som sagt, dock bara till landsting & kommun.

Jag har nu funderingar på om jag söka svenskt medborgarskap och bli det istället, men det tar emot lär jag säga. Nu kanske inte alla förstår varför det tar emot, men så är det bara. Känner att jag inte vill gå ut med alla detaljer osv om just det här, men jag är född till norsk medborgare och alltid varit det och finns många fördelar med det om man någon gång skulle vilja flytta till Norge, jobba osv. Nu kan man självklart göra det om man är svensk medborgare oxå, men smidigare osv för en annan som redan är. Nu ligger inte det i planerna den närmsta tiden så inte det som avgör, men jag trivs helt enkelt med att vara norsk medborgare och that'´s it. Mina syskon är det och mamma, mormor & morbror osv. Jag tog bort mitt norska efternamn och det kändes som ett tillräckligt stort steg. Jag gillar självfallet mitt nya, så tro inte något annat. Men vissa saker betyder mera för en person än vad folk utanför kan förstå. Så jag ta mig en riktig funderare kring detta så jag inte gör någonting som jag sedan kommer få ångra, för det är inte direkt att man bara kan byta tillbaka sedan.


Igår jobbade jag 7-12 och det var ett riktigt skönt arbetspass, med tanke på att dagen innan blev 7-20 så var kroppen rätt trött & slut. Sen så har jag bara tagit det lugnt o myst med familjen hela helgen.

Nova blev ju stora tjejen igår och fyllde 1 år så vi var på 1 års kalas som var mycket trevligt! Gott fika och trevligt sällskap, de kan inte bli bättre! Emelie hade gjort en tårta med chokladpudding som en av fyllningarna, det kära ni kan jag säga att jag ska göra nästa gång jag gör tårta, dvs på Auroras 3 års dag! För det var riktigt gott och fantasilös som man själv är så hade jag inte en susning om det, kör mitt vanliga med grädde/sylt i ett lager och vaniljsås i det övre. Men nu blir det att göra detta för de var riktigt riktigt jäkla gott! Aurora ville inte ha sin tårtbit så jag fick smälla i mig den oxå ;) Aurora lekte lite med barnen men ville helst sitta brevid mig. Hon brukar inte vilja det men har som sagt jobbat en del på sistone å de märks att hon saknat mig, så nu är hon min lilla kläng & sitt i knä unge, vill kramas som aldrig förr och jag tycker bara att det är underbart & förståeligt. Klockan gick fort och när hon var runt ca 16 tror jag det var så rörde vi oss hemåt då vi äter middag runt 5 tiden. Mamma kom ut och hälsade på en sväng och hade med sig sin laptop som de blivit något strul med så micke fixade den, sedan så åkte vi alla till prix för att köpa lördags godis så Aurora skulle få mysa lite med det & film tillsammans med mamma & pappa innan det blev dax för sängen. Hon fick vara uppe till kl 20 så 1 timme längre men de brukar hon få vara på helgerna, det ska märkas även på dom små att det är helg & mys ;)

Idag har jag inte gjort ett skit typ, men det som var planerat oxå :D Micke fixade taklisterna på förmiddagen så nu sitter dom på plats, furutaklister och det andra är i vitt. Ville inte ha taklisterna i vitt då det blir för mycket, ville ha något som bryter av och ångrar det inte alls, det blev så fint =) Nu är det bara taket kvar att fixa över källar trappen typ, för det är brunt o det utanför i hallen är vitt, eller brunt ska jag inte säga, det är panel, tak panel :D Men det ska bli vitt så det lixom smälter ihop med det övriga. Är så jäkla nöjd över nya hallen, blev finare än vad jag trodde. Och vilken skillnad på värme!! Nu blåser värmen enda ut till vårat sovrum/badrum och det har den aldrig gjort förr, då har det lixom varit väggar som stoppat. Så nu kanske vi inte behöver elda så mycket i vinter men det kommer vi göra endå, har så mycket ved att elda med och så blir det faktiskt billigare, dumt att betala mera :D Men ksulle vi få ett erbjudande om fjärrvärme så skulle vi tacka ja direkt utan att tveka. Dom bygger visst det på höstgatan så hoppas de kommer nå erbjudande om de här senare oxå. Innan vi flyttade hit för 2 år sen så ville grannen mitt emot oss ha fjärrvärme, men då grävde dom inte för det om de inte var flera på gatan som ville ha, vilket det inte var just då, så då blev det inget. Man kanske skulle ta och kolla upp det lite med grannarna, känns ingen panik, vi har ju vårat värmesystem som luftvärmepumpen och kaminen som vi är riktigt näjda med, men skulle vi få erbjudande om fjärrvärme så nappar vi direkt. Vi får se.


Nä om man skulle ta och göra mannen lite sällskap i sängen och kolla på val vakan, kan dock säga redan nu att jag kommer att sova innan det där är klart vid midnatt, för jag ska upp kl 05:30 i morgon då jag jobbar 7-14:30. Så jag kommer vilja sova, får ju endå veta resultat i morgon och jag kastar inte bort min skönhets sömn för att få veta det, hehe.



Hoppas ni haft en trevlig helg oxå!


Kommentarer
Postat av: elisabet

Klart saker betyder olika för alla. Jag byter inte mitt efternamn ;-)

2010-09-19 @ 21:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback